ME+U

ME+U is de nieuwste, meest actuele methode voor persoonlijke ontwikkeling, versterking van teams en het neerzetten van een krachtige organisatiecultuur. De methode is in Nederland ontwikkeld op basis van kennis en ervaring met honderdduizenden internationale profielen van drijfveren, krachten en feedback door anderen. Mensen gebruiken ME+U om meer impact te maken door beter in contact te zijn. Met zichzelf, én met de ander.

Picture 1

Het ME+U model kent twee assen. De verticale as gaat over IK versus de ANDER. De horizontale as gaat over ZAKELIJK versus PERSOONLIJK. Zo ontstaan vier kwadranten.

1. Het kwadrant rechtsonder is het meest individuele en persoonlijke kwadrant. We noemen het gebied HEALTHY; daar waar je streeft naar een krachtig en vitaal mentaal en fysiek zelf. De drijfveren zijn jezelf zijn (grijs) en lichaamskracht (bruin).
2. Het kwadrant linksonder is het individuele en zakelijke kwadrant. WEALTHY; strijden voor datgene dat het meest voor je betekent. De drijfveren zijn vooruitgang (oranje) en daadkracht (rood).
3. Het kwadrant linksboven is gericht op de ander en zakelijk. WISE; situaties met ratio en control benaderen. De drijfveren zijn kennis (geel) en structuur (blauw).
4. Het kwadrant rechtsboven is gericht op de ander en persoonlijk. LOVED; met empathie en vertrouwen in contact staan met de ander. De drijfveren zijn relaties (groen) en commitment (paars)

Deze acht drijfveren vullen elkaar aan en staan ook op spanning met elkaar. Als organisatie moet je oog hebben voor alle drijfveren. Als persoon heb je vaak meer uitgesproken voorkeuren. Kennis van die voorkeuren toont je comfortzone. Open staan voor anderen met andere voorkeuren haalt je uit die comfortzone en maakt dat je leert.

Meer over ME+U, klik hier.

photo-1475870434835-a633fd526088