Governance

Het jaarlijks evalueren van het samen- en tegenspel tussen toezichthouder en bestuurder is een ‘must’ vanuit de governancecode. Ik begeleid dit proces met focus op de mens in de organisatie.

Ik richt me op het zichtbaar maken en (h)erkennen van de zaken die goed gaan én de zaken die beter kunnen. Het focussen op de sterke punten zorgt ervoor dat je weet: ‘wie zijn we, wanneer zijn we op ons best?’ Zaken die niet goed gaan komen aan de oppervlakte, daar zorg ik wel voor. We gaan het gesprek met elkaar aan in rust en vertrouwen, en ook met de nodige uitdaging. Vertrouwen in elkaar, ondanks en dankzij tegenstellingen en wrijving. Blijvende veranderingen bij mens, team en organisatie worden met mijn ondersteuning ingezet.

Voor het moderniseren van de governance binnen een organisatie en de doorontwikkeling van de professionele identiteit met aandacht voor de stappen die je zelf wilt zetten, bied ik een ontwikkeltraject aan die we gezamenlijk doorlopen.

Dit traject bevalt meestal drie onderdelen, waarbij in een aantal face-to-face sessies aandacht is voor governance, een ontwikkelassesment voor individuen en het team op basis van de ME+U drijfverentest en intensieve begeleiding per mail en telefonisch.

Wil je weten hoe dit er uit ziet voor jouw organisatie? Vraag een vrijblijvende offerte aan. Klik hier.

Over mijn visie op governance, klik hier.