Governance

Het jaarlijks evalueren van het samen- en tegenspel tussen toezichthouder en bestuurder is een ‘must’ vanuit de governancecode. Ik begeleid dit proces met focus op de mens in de organisatie.

annie-spratt-jY9mXvA15W0-unsplash

Ik richt me op het zichtbaar maken en (h)erkennen van de zaken die goed gaan én de zaken die beter kunnen. Het focussen op de sterke punten zorgt ervoor dat je weet: ‘wie zijn we, wanneer zijn we op ons best?’ Zaken die niet goed gaan komen aan de oppervlakte, daar zorg ik wel voor. We gaan het gesprek met elkaar aan in rust en vertrouwen, en ook met de nodige uitdaging. Vertrouwen in elkaar, ondanks en dankzij tegenstellingen en wrijving. Blijvende veranderingen bij mens, team en organisatie worden met mijn ondersteuning ingezet.

Voor het moderniseren van de governance binnen een organisatie en de doorontwikkeling van de professionele identiteit met aandacht voor de stappen die je zelf wilt zetten, bied ik een ontwikkeltraject aan dat we gezamenlijk doorlopen.

Hoe ik dat doe? Door aandacht te hebben voor de zakelijke en persoonlijke kant van governance. De start is een persoonlijk coachingsgesprek naar aanleiding van jouw ME+U profiel. Dat toont welke kijk jij hebt op de cultuur en maakt inzichtelijk welke opgaven er liggen voor de komende tijd. Tijdens de teamsessie is er aandacht voor elkaars profielen, het teamprofiel en de gemeten teamcultuur. In co-creatie stellen we een ontwikkelagenda op en word jij uitgedaagd om jouw persoonlijke bijdrage kenbaar te maken.

Wil je weten hoe dit er uit ziet voor jouw organisatie? Vraag een vrijblijvende offerte aan. Klik hier.

Over mijn visie op governance, klik hier.